Telefon

22 36 70 50

E-mail

gert@livsudvikling.dk

Pædagogisk Mindfulness Kursus for Lærere og Pædagoger
Lær selv pædagogisk mindfulness og brug det i forhold til de børn, du arbejder med i institutioner og skoler.
8 hverdage a 5 timer i alt 40 timer

Kursets indhold:
Pædagogisk Mindfulness for Pædagogisk Praktikere (skoler og institutioner) er tiltænkt pædagoger i almindelighed og lærere i grundskolen. Kurset er dog også åbent for andre personalegrupper, som måtte have interessen.
Formålet er, at deltagerne kan bruge kurset i arbejdsøjemed og samtidig få personligt nytte af forløbet. Hvis I som skole/institution skulle være interesseret, så kontakt mig for et uforpligtende tilbud.

Kurset vil veksle mellem teori og praktiske øvelser. For den pædagogiske praktikere, som vil bruge mindfulness i forhold til børn, er det vigtigt, at man selv har erfaring med mindfulness, hvorfor Pædagogisk Mindfulness er en vekselvirkning mellem egenpraksis og øvelser tilegnet børnene. Det er den personlige, stabile praksis og erfaring, man skal benytte som kompas for sin undervisning til børn.
Vi arbejder med relationsøvelser og lege, der styrker nærvær, opmærksomhed og samvær.
Kurset indeholder bevægelsesmeditation, sanseoplevelser, børneyoga, fordybelse og koncentration.
Kursisterne øver mellem modulerne og der er individuel Supervision / coaching i forløbet.

Der udstedes kursusbevis.
Underviser: Gert Henning Rasmussen + eventuel gæstelærer.

For mere indhold se herunder og Børn & Unge

Der sker store ændringer inden for den pædagogiske verden i disse år. Det betyder store udfordringer for alle, som har kontakt med skoler, institutioner og andre uddannelsesinstitutioner. Det værende lærer, pædagoger, elever, børn, unge, forældre og ledere.

Ønsker man den bedste læring, at forbedre elevernes koncentration og præstationer og samtidig højne trivslen, den sociale kompetence, medvirke til at skabe gode relationer og modvirke mobning, så kan Pædagogisk Mindfulness være løsningen.

Ønsker man et pædagogisk personale i harmoni, som kan håndtere komplekse situationer, klasseledelse, konflikthåndtering og skabe gode relationer og glæde til både elever, forældre og kollega, så kan Pædagogisk Mindfulness være løsningen.

Ønsker man at komme af med sin eksamensangst, forholde sig til drillerier, at kunne håndtere sin vrede, så kan Pædagogisk Mindfulness være løsningen.

Jon Kabat—Zinn om Mindfulness i udddannelsessystemet

Eksempel fra Risskov Skole